Spoštovani starši.

Za nami so zimske počitnice in upam, da ste tako vi, kot vaši otroci preživeli lep in sproščen teden.

Verjetno sledite obvestilom glede koronavirusa (COVID-19), ki se po zadnjih informacijah NIJZ ni razširil v Sloveniji. Kljub temu je prav, da vsi prevzamemo odgovorno ravnanje in vsak po svojih najboljših močeh vse preventivne in proaktivne postopke v zvezi s tem.

Obveščam vas, da v ponedeljek, 2. 3. pričenjamo z ustaljenim delom po urniku in da imamo v šoli izdelan načrt zagotavljanja kontinuiranega dela ob morebitnem pojavu in širjenju koronavirusa.

Pri tem vas prosim, da v primeru, če ste se v zadnjem času zadrževali na kriznih območjih (Kitajska, Italija …), ste imeli stik z osebo, ki je nositeljica tega virusa, imate vi ali vaš otrok znake okužbe, kot povišano vročino, kašelj in občutek pomanjkanja zraka, kar je običajno za pljučnico,  OSTANITE DOMA, POKLIČETE  SVOJEGA OSEBNEGA ZDRAVNIKA ALI ŠOLSKI DISPANZER (v skrajni sili 112) in PRIDOBITE INFORMACIJE GLEDE NADALJNJEGA UKREPANJA. V šolo ne pošiljajte bolnih otrok.

Več informacij glede preventivnih in specifičnih ukrepov najdete na spletni strani NIJZ.

V primeru, da bomo v šoli, pri vašem  otroku  zaznali kakršne koli znake bolezni, vas bomo takoj poklicali po telefonu in ukrepali po predvidenem načrtu.

Naloga vseh nas je, da se držimo vseh pravil higiene kašlja in umivanja rok z milom in vodo, navodil NIJZ in na vse to opozarjamo tudi otroke.
Želim vam vse dobro ter lep in umirjen vikend.

Lep pozdrav!

Ravnateljica:

Ingrid Močnik