Spoštovani starši,
danes ob 18.00 smo dobili pisno navodilo o tem, da se bo uredba o zaprtju šole spremenila na ta način, da prepoved zbiranja v šolah ne bo veljala v primerih potrebe po nujnem varstvu otrok.

Nujno varstvo otrok bo organizirano le za učence, katerih starši bodo dolžni še naprej opravljati delo, ki je pomembno za delovanje družbe in države v izrednih razmerah. Takšno delo opravljajo zdravstveni delavci, zaposleni v civilni zaščiti, vojski in policiji in v drugih službah, ki so pomembne za oskrbo prebivalstva. Nujno varstvo učencev se izkazuje s pisno izjavo delodajalca, pri katerem so starši zaposleni (pridobi starš).

Organizacija nujnega varstva se dogovori izključno na nivoju posamezne občine, z županom, poveljnikom Civilne zaščite in ravnateljem šole.

Po GDPR nimamo ustreznih podatkov o tem, kje ste starši zaposleni in kdo od vas bo nujno potreboval varstvo, ker oba starša opravljata tako delo, da ne moreta zagotoviti varstva za otroka na svojem domu. Zato vas prosimo, da potrebo po varstvu otrok sporočite na elektronski naslov kontaktne osebe matične šole INGRID MOČNIK (ravnateljica): ingrid.mocnik@guest.arnes.si

V prijavi navedite:
– ime in priimek otroka,
– zadolžitev, ki jo imata oba starša in
– čas, v katerem bi varstvo za otroka potrebovali.

Za prve tri dni bo dovolj vaša prijava na navedeni elektronski naslov, po 19. 3. boste morali svojo potrebo po varstvu izkazati s pisno izjavo delodajalca, pri katerem ste starši zaposleni in bo izkazovala, da opravljate delo, ki je pomembno za delovanje države v izrednih razmerah.

Edini pogoj, da se lahko učenec vključi v nujno varstvo je, da je zdrav in da ne kaže znakov bolezni.

Kje in kako bo nujno varstvo potekalo, vas bomo obvestili, ko bomo pridobili potrebe vas, staršev, in ko se bodo ravnatelji Mestne občine Slovenj Gradec dogovorili z županom in poveljnikom civilne zaščite.
V upanju, da bomo vsi naredili kar največ za zaustavitev širjenja koronavirusa vas lepo pozdravljam.
Ravnateljica:

Ingrid Močnik