IZVAJANJE VZGOJNO-IZOBRAŽEVALNEGA DELA OD 7. 12. 2020

Spoštovani starši!

Vlada je na današnji seji sprejela Načrt sproščanja ukrepov za zajezitev in obvladovanje epidemije nalezljive bolezni COVID-19, na podlagi katerega se bodo na področju vzgoje in izobraževanja ter športne dejavnosti ukrepi sproščali po fazah.

Glede na to, da je sedaj število okužb večje od 1350, hospitaliziranih pa je več kot 1200 ljudi, se trenutno nahajamo v črni fazi zato ostajajo ukrepi, kakršni že veljajo.  ŠOLE OSTAJAJO ZAPRTE! 

V rdeči fazi umirjanja (pod 1350 okužb / manj kot 1200 hospitaliziranih bolnikov) ŠOLE ŠE VEDNO OSTANEJO ZAPRTE!

V oranžni fazi umirjanja (pod 1000 okužb / 1000 hospitaliziranih bolnikov s COVID-19) se predvideva ODPRTJE VRTCEV IN ŠOL ZA 1. TRILETJE TER OSNOVNIH ŠOL PRILAGOJENIM PROGRAMOM IN ZAVODOV ZA VZGOJO IN IZOBRAŽEVANJE OTROK IN MLADOSTNIKOV S POSEBNIMI POTREBAMI. UČENCI OD 4. – 9. RAZREDA BODO ŠE NAPREJ IMELI POUK NA DALJAVO. SPROSTILE SE BODO LAHKO TUDI ŠPORTNE AKTIVNOSTI NA PROSTEM.

V rumeni fazi umirjanja (pod 600 okužb / 500 hospitaliziranih bolnikov s COVID-19) SE OSNOVNE ŠOLE ODPREJO V CELOTI (tudi za učence od 4. do 9. razreda). V šole se vrnejo tudi zaključni letniki srednjih šol.

V zeleni fazi umirjanja (pod 300 okužb) SE ODPRAVIJO VSE OMEJITVE na področju vzgoje in izobraževanja ter športnih dejavnosti.

Doseganje kriterijev za sproščanje ukrepov po fazah se bo spremljalo na dnevni ravni. Ko bodo kriteriji doseženi, bodo predvideni ukrepi posamezne faze stopili v veljavo drugi naslednji dan po ugotovitvi.

TOREJ DOKLER NE PREIDEMO V ORANŽNO FAZO VSI UČENCI NAŠE ŠOLE OSTANEJO DOMA. POUK BO ŠE NAPREJ POTEKAL NA DALJAVO.

V kolikor imate kakršnokoli vprašanje, prosim pokličite ravnateljico na tel.: 031 672 809.

Hvala za razumevanje.

OSTANIMO STRPNI INSPOŠTUJMO UKREPE, DA ČIMPREJ PREIDEMO V ORANŽNO FAZO TER SE VRNEMO V ŠOLO!

Ingrid Močnik, ravnateljica