V našem razredu zelo radi prebiramo knjige. Naleteli smo na knjigo z naslovom Lev Rogi išče srečo. Slikanica opisuje levčka, ki je padel z lestve in si poškodoval hrbtenico. Pripoveduje o tem, kako je levček na invalidskem vozičku našel voljo in pot k samostojnemu življenju. Naučil se je voziti avto, ponovno začel poučevati, kolesariti, skrbeti zase …

Vau, kako nas je vsebina navdušila in kakšen pečat je pustila na nas! Ob zgodbi je bila prisotna izjemna empatija in koncentracija ob poslušanju je bila neverjetna vse do konca. Najbolj pa nas je presenetilo spoznanje, da levček predstavlja resnično zgodbo avtorja, g. Igorja Plohla. Takoj smo morali iti »v akcijo«, saj smo želeli o pisatelju izvedeti še več. Na internetu smo poiskali njegove fotografije, posnetke, prispevke … in navdušenje nad njim je bilo vse večje. Igor je tudi geograf, sociolog, učitelj, potoval je v Afriko, gostuje po šolah in vrtcih ter še in še.

Pri nalogi poustvarjanja so nastale krasne risbice in z njimi ideja, da jih pošljemo tudi g. Igorju. V resnici nismo pričakovali kakšnega odziva, zato nas je le ta nepopisno razveselil. Pa ne le to, pisatelj se je tudi prijazno odzval na idejo srečanja na daljavo.

Komaj smo čakali, da pride dan našega video klica. Sledili so dnevi ustvarjanja, urejanja učilnice, zbiranja vprašanj. Prav vse smo mu želeli pokazati in ga marsikaj vprašati. Končno je prišla tista dolgo pričakovana sreda, ko se nam je na zaslonu prikazal pisatelj Igor Plohl. Sledil je sproščen in neverjetno prijeten pogovor. Igor nam je prisluhnil, odgovoril na vsa vprašanja, na kratko predstavil tudi svoje ostale knjige … Skozi srečanje nam je pustil ogromno navdiha in motivacije, za kar smo mu neizmerno hvaležni. Hvaležni, ker si je vzel svoj dragocen čas in s svojim načinom življenja pustil vzoren pečat na vseh nas. 

Od srečanja je minilo nekaj dni, navdušenje pa še kar ni minilo. Na sporedu je prebiranje preostalih avtorjevih knjig, ustvarjanje in razmišljanje o tem, »le kaj sedaj počne naš prijatelj Igor Plohl«.

Tjaša Matičko, 2. razred