Koroška galerija likovnih umetnosti je že četrtič pripravila mednarodno potujočo razstavo likovnega natečaja Igraj se z mano in gostila kulturni dogodek, ki spodbuja socialno integracijo oseb s posebnimi potrebami. Projekt, ki ga organizirata Center Janeza Levca Ljubljana in Društvo za kulturo inkluzije, je letos povezalo 340 šol, vrtec, zavodov in VDC, ki so na natečaj poslali kar 4260 likovnih del. Bistvo projekta je v tem, da se dela čimbolj prepletajo, kar prispeva k boljši vključenosti. Med vsemi prispeli deli je bilo izbranih 550 najboljših, ki so svoja mesta našla v KGLU. Iz naše šole je bilo izbranih 5 učencev (Alen Šošter, Florijan Krevh, Aljaž Potočnik, Mark Ramšak, Miha Lubej), katerih dela krasijo stene galerije.

Program, ki je potekal 25.3. v KGLU, je bil prepleten z delavnicami in didaktičnimi igrami. V nadaljevanju pa so udeleženci postali kustosi in kar sami poskrbeli, da so izbrana likovna dela svoja mesta našla na stenah galerije.

Cilj natečaja in razstave je spodbujanje socialne interakcije oz. inkluzije med otroki, mladostniki in odraslimi s posebnimi potrebami in večinsko populacijo vseh generacij.

Maruša Pajenk