Od 19. 4 do 22. 4. 2022 smo učenci nižjega izobrazbenega standarda in posebnega programa letovali v CŠOD Škorpijon. Dom se nahaja na Svetem Duhu pri Ostrem Vrhu. Preživeli smo štiri aktivne dni v neokrnjeni naravi.

Učenci nižjega izobrazbenega standarda smo raziskovali gozd, se preizkusili v orientaciji s pomočjo zemljevida in kompasa. V gozdu smo postavili zasilno bivališče iz šotorskega krila. Nabrali smo dračje, zakurili ogenj in spekli kruhke. Streljali smo z loki v tarčo in se igrali različne skupinske igre reševanja problemov. Najbolj smo uživali pri krtačenju konjev, jahanju in vodenju konjev na jahališču. V učilnici smo mikroskopirali. Posadili smo sadiko rumenega drena. Veliko smo se družili.

Učenci posebnega programa smo kljub dežju lahkih nog naokrog raziskovali okolico doma in  gozd, se v pelerinah podali do meje z Avstrijo, orientirali v gozdu in si naredili bivake. Na tabornem ognju smo pekli preproste kruhke, ki jim rečemo twisterji. Na gozdni jasi smo si postavili poligon iz naravnih ovir. Najbolj nam je bilo všeč na kmetiji, kjer smo lahko božali ovce, kozo, pujsa in opazovali kokoši. Navdušeno smo skrtačili konje, si poveznili čelado na glavo, da smo lahko jahali. Jahanje nam je bilo zelo všeč. Iz doma so odmevali zvoki kitare in petja, po večerih smo zaplesali. Domov smo se vrnili zadovoljni in polni novih doživetij.

Anja Gaberšek  in Janja Gašper