Od 25. maja 2018 se je v vseh državah članicah EU enotno začela uporabljati nova evropska Splošna uredba o varstvu osebnih podatkov (GDPR – General Data Protection Regulation), ki vse organizacije zavezuje k ustreznim postopkom za pridobivanje osebne privolitve za obdelavo osebnih podatkov. Namen spremembe je zagotavljanje kvalitetnega varstva osebnih podatkov.

Na Tretji osnovni šoli Slovenj Gradec se zavedamo pomena zasebnosti in si prizadevamo, da so osebni podatki pri nas zaščiteni. Osebne podatke zaposlenih, staršev, poslovnih partnerjev in učencev obdelujemo izključno zaradi namena, zaradi katerega so bili podatki zbrani. Osebni podatki za splošno javnost ne bodo dostopni. Ker je skrb za podatke vrednota, bomo vse osebne podatke varovali v skladu z veljavnimi predpisi in z visoko stopnjo odgovornosti.

S pisno zahtevo, poslano na naslov Tretja osnovna šola Slovenj Gradec, Šercerjeva 11, 2380 Slovenj Gradec, lahko posameznik zahteva dostop, dopolnitev, popravek, blokiranje oz. omejitev obdelave ali izbris osebnih podatkov, ugovarja obdelavi podatkov, ki se obdelujejo v zvezi z njim ter zahteva prenos podatkov.

Preklic privolitve ne vpliva na zakonitost obdelave, ki se je na podlagi privolitve izvajala do njenega preklica.

Posameznik ima pravico vložiti pritožbo pri Informacijskem pooblaščencu RS, če meni, da se njegovi osebni podatki shranjujejo ali kako drugače obdelujejo v nasprotju z veljavnimi predpisi, ki urejajo varstvo osebnih podatkov.

Pooblaščene osebe za varstvo osebnih podatkov na Tretji osnovni šoli Slovenj Gradec

Zunanja pravna služba:

Center za pravno pomoč d.o.o., Mariborska cesta 69, 3000 Celje

Primož Obreht, uni. dipl.prav.

Mobilna številka: +386 (0)31 381 700

E-naslov: primoz@czpp.si

Pooblaščene osebe na šoli:

Tonka Cesar – tajništvo

Metka Kordiš – svetovalno delo