Na slovenjgraškem stadionu so se v petek, 7. 6. 2019, v atletiki med seboj pomerili učenci osnovnih šol s prilagojenim programom. Tretja osnovna šola Slovenj Gradec je bila organizatorka 51. državnega prvenstva v atletiki, na katerem je tekmovalo preko 200 učencev, ki so se na finale uvrstili preko regijskih tekmovanj. Sodelovalo je 35 šol iz osmih regij, med njimi tudi učenci Tretje OŠ Slovenj Gradec, OŠ Juričevega Drejčka z  Raven na Koroškem ter OŠPP Muta.

Učenci in učenke so tekmovali v teku na 60 m, 300 m, 1000 m, skoku v daljino ter višino, metu vortexa in štafeti 4×100 m.
Atletski klub je sodeloval s sodniško službo, pri pripravi stadiona in izvedbi tekmovanja pa so pomagale tudi atletinje iz Gimnazije Slovenj Gradec. Na pomoč so Tretji osnovni šoli priskočili tudi učitelji in učiteljice Prve in Druge osnovne šole ter OŠ Šmartno. Šotor, ki je nudil senco razgretim tekmovalcem pa so postavili taborniki. Dijaki Srednje zdravstvene šole pa so pomagali pri mimohodu učencev.
Na otvoritvi s  kulturnim programom, ki ga je popestril zborček učencev Tretje osnovne šole pod mentorstvom dr. Vojka Veršnik, so tekmovalce in goste nagovorili župan Tilen Klugler, ravnateljica Ingrid Močnik in Boštjan Vintar z Javnega zavoda Planica. Pred začetkom tekmovanja so tekmovalci, organizatorji, sodniki in trenerji zaprisegli s Fair play prisego. Himno fair playa pa je odpel in odigral  Luka Pernek. Medalje je najboljšim podelila Kazimira Lužnik skupaj s podžupanjo Martino Šisernik.
Tekmovanje je potekalo v pozitivnem vzdušju, tekmovalci in gostje se domov vračajo z lepimi spomini na Slovenj Gradec.

Tretja osnovna šola Slovenj Gradec se vsem, ki so kakorkoli pripomogli pri izvedbi tekeme, še enkrat zahvaljuje.

Darja Gerdej