Učenci posebnega programa 2. in 3. stopnje so konec leta 2014 prvič uprizorili pravljico Rdeča kapica. Zasnova projekta, glasbena spremljava in sama izvedba je avtorsko delo LUKE PERNEKA, igrajo učenci posebnega programa 2. in 3. stopnje. Pravljico in proces nastajanja le-te si oglejte v povezavi:

https://www.youtube.com/watch?v=TyVaxf0B1C8&feature=youtu.be

 

Vsi smo lahko gledališki igralci in umetniki!

Ideja za uprizoritev uglasbene pravljice se je rodila iz želje po vključevanju vseh otrok s posebnimi potrebami v projekt sestavljen iz več panog umetnosti in kulture, in sicer gledališča, glasbe in likovnega snovanja. Pristop uglasbitve znane pravljice je za našo populacijo otrok primeren iz več vidikov, saj vsebino poznajo in je primeren za otroke z gibalnimi ter govornimi težavami. Skratka, otroci so verbalno razbremenjeni, zato lahko izrazijo svoja močna področja, kot so občutek za glasbo, ritem in gibanje ter telesno govorico na samem odru ter likovno ustvarjanje v procesu holistične realizacije projekta.

Sceno za uprizoritev so izdelali učenci prilagojenega programa OŠ NIS pod mentorstvom Luke Popiča, maske in gledališke rekvizite so izdelali učenci posebnega programa 2. in 3, stopnje.

Luka Pernek