PLANICA, 21.3.2019

Zgodaj zjutraj, ko se je dan šele začel prebujati, smo se z učenci Tretje osnovne šole Slovenj Gradec pod pokroviteljstvom Zavarovalnice Triglav odpravili v Planico. Tam je bil prav poseben dan, saj se je v dolini pod Poncami zbralo več tisoč otrok iz cele Slovenije.

Po hladnem jutru, ki se je kmalu prevesilo v prečudovit dan, smo si ogledali uradni trening in kvalifikacije poletov. Timi Zajc je v kvalifikacijah poletel do svojega novega osebnega rekorda z 239 metri. Zelo dobro pa so se odrezali tudi ostali slovenski orli, saj se jih je na tekmo, ki je bila na sporedu naslednji dan, prebilo kar devet. Med ogledom poletov nas je pozdravil tudi predsednik Republike Slovenije Borut Pahor in minister za izobraževanje, znanost in šport Jernej Pikalo.

Po dobri malici in toplem čaju, ki jo je za nas pripravila Zavarovalnica Triglav, so se otroci razveselili srečanja z vsemi slovenskimi junaki poletov, ki so se nam predstavili in odgovarjali na vprašanja. Za piko na i pa sta poskrbela še Nipke in Challe Salle s svojimi uspešnicami, ki so jih otroci z veseljem prepevali z njima.

Ob tej priložnosti bi se še enkrat zahvalili Zavarovalnici Triglav in naši spremljevalki ge. Zali, ki nam je podarila prečudovite kape in poskrbela, da je vse potekalo tako kot mora.

Darja Gerdej

?