Tudi v letošnjem šolskem letu smo na Tretji OŠ Slovenj Gradec sodelovali na mednarodnem tekmovanju Video S-factor 2021, pri čemer so nam dodaten izziv pri ustvarjanju videa predstavljali predvsem »korona ukrepi«. Kljub temu smo se z njimi pogumno spopadli in uspešno prilagodili snemanje. Z našim videom Mavrica upanja/Rainbow of Hope smo tokrat usvojili kar dve 1. mesti in sicer:

absolutno 1. mesto po mnenju strokovne žirije in

1. mesto po izboru učencev vseh sodelujočih ustanov iz kar petih držav.

Tega smo bili zelo veseli, kar je razvidno tudi iz nekaterih slik (glej galerijo slik) iz zaključne prireditve in podelitve nagrad, ki je tokrat potekala virtualno preko zoom konference. Tokrat si finalnih videov nismo mogli ogledati v živo na velikem filmskem platnu kot pretekla leta, kar je bilo prav posebno doživetje, so si pa zato lahko prireditev prek spleta ogledali vsi naši učenci in učitelji ter nekateri starši.

Najlepše v tem projektu za učence pa je, da na koncu nastane izdelek, ki ostane in jim daje veselje ter ponos na lastno delo, obogateno z nečim novim, ki presega vsakodnevni šolski okvir. Za nas mentorje pa je tudi sama pot do videa neprecenljiva – z vsemi vmesnimi uspehi, neuspehi in spodrsljaji, ki so gledano s časovnim zamikom prav najlepši del te poti. Vsem, ki so nam kakor koli pomagali pri ustvarjanju videa, se najlepše zahvaljujemo.

Dr. Vojko Veršnik