Uravnotežena prehrana otrok in mladostnikov naj bi dnevno vsebovala zadostno količino sadja in zelenjave, vendar po raziskavah otroci in mladostniki slednjih ne uživajo dovolj.

Da bi spodbudili uživanje sadja in zelenjave ter mleka in mlečnih izdelkov na naši šoli tudi to leto izvajamo projekt Šolska shema.

Omenjeni ukrep koordinira Agencija za kmetijske trge in razvoj podeželja z Ministrstvom za kmetijstvo in okolje, z Ministrstvom za izobraževanje, znanost in šport ter Ministrstvom za zdravje.

Evropska unija je državam članicam namenila določeno finančno pomoč za brezplačno razdeljevanje svežega sadja,  zelenjave in mleka ter mlečnih izdelkov učencem, pri čemer je dala velik poudarek pomembnosti vključevanja spremljajočih izobraževalnih in promocijskih aktivnosti (razredne ure z vsebinami sadja in zelenjave, ure pouka namenjene zdravi prehrani, šolski vrt, obiski sadovnjakov,…).

Na naši šoli bomo učencem ponudili raznoliko sadje, zelenjavo in mleko ter mlečne  izdelke, katero bomo  uživali  kot dopolnitev pri šolski malici in vse do porabe.