V ponedeljek, 10.oktobra 2022 smo z učenci, učitelji in varuhi posebnega programa vzgoje in izobraževanja izvedli delovni dan na kmetiji Gornjec, nekaj učencev s spremljevalci pa je ostalo na šoli. Imeli so prav posebno nalogo. Barvali so polžje hišice in ličkali koruzo. S pobarvanimi polžjimi hišicami so okrasili dno šolskega pladnja, ki bo namenjen za strežbo. Za konec pa so se posladkali s pecivom in čajem, ter veselo zaključili delovni dan.

Učenci, učitelji in varuhi PPVI 1, so z namočenim kruhom in posušenimi jajčnimi lupinami nahranili kokoši. Učenci in spremljevalci 2. in del 3. stopnje so iz grozdov potrgali grozdne jagode in jih pripravili za grozdni sirup. Nekaj učencev in spremljevalcev iz 3. stopnje PPVI so presadili jagode. Učenci in spremljevalci 5/6. stopnje so posadili drevesa. 4. ter 6. stopnja učencev in spremljevalcev pa je populila industrijsko konopljo in iz stebel populila semena.

Za konec smo se okrepčali s pecivom in čajem iz grozdja. Na jesensko barvit, sončen dan smo se v šolo vrnili utrujeni in polni vtisov.

Katja Gornjec