OTROŠKI PARLAMENT 2024

Pod okriljem Društva prijateljev mladine Koroške je v torek, 12. marca 2024 potekal že 34. regijski Otroški parlament za šolarje iz celotne Koroške regije. Tema letošnjih razprav je Duševno zdravje otrok in mladih.

Dogodka se je udeležilo 25 mladih parlamentarcev. V prvem delu so se učenci predstavili s svojim motom, drugi del pa je bil vezan na temo samopodobe. Prva teza, o kateri so razpravljali, je bila Lahko sem to kar sem, druga pa “Socialna omrežja vplivajo na mojo samopodobo”, v zadnjem delu pa so debatirali o temi “Meje odraslih … spodbuda ali ovira.” 

Našo šolo je zelo suvereno zastopal učenec sedmega razreda Jakob Hutinec. S svojo  suvereno in prisrčno  udeležbo se je po izboru mentorjev uvrstil na deveto mesto vseh sodelujočih.

Na predhodnem medobčinskem parlamentu, ki se je v mesecu februarju odvil v prostorih Mestne občine Slovenj Gradec so poleg Jakoba Hutinca sodelovali tudi učenci Alisa Crnković, Teo Lucić in Miha Lubej. Njihova predstavitev aktivnosti za duševno zdravje otrok na naši šoli je naredila zelo pozitiven vtis.

Vsem udeležencem iskreno čestitamo!